BETA Versie DE ONAFHANKELIJKE VERGELIJKINGSSITE
VOOR BEDRIJFSFINANCIERINGEN

SNS Bank


SNS Bank is sinds 2013 volledig in handen van de staat en richt zich vooral op het aanbieden van hypotheek, betaal en spaarproducten voor particulieren. Daarmee is SNS Bank minder geschikt voor (nieuwe) ondernemingsfinanciering.

Historie SNS Bank

De geschiedenis van SNS Bank gaat terug tot 1817. In dat jaar werd de eerste Nederlandse spaarbank opgericht als Nutsspaarbank. Sparen was toen vooral een middel om de zelfredzaamheid van Nederlanders te bevorderen. Die zelfredzaamheid staat ook nu nog centraal bij SNS Bank.

SNS Bank was lange tijd onderdeel van SNS REAAL. In 1997 kocht de SNS Groep alle aandelen REAAL Groep van de vakbond FNV. Beide bedrijven gingen verder als SNS REAAL. SNS REAAL heeft sinds 18 mei 2006 een notering op de Euronext in Amsterdam. Ongeveer twee derde van de aandelen blijft in handen van een stichting. SNS REAAL concentreert zich volledig op de Nederlandse markt. SNS Bank onderscheidt zich door de focus op hypotheken en vermogensopbouw (sparen en beleggen) voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit maakt SNS Bank bij uitstek een retailbank.

Op 1 juli 2007 is Regio Bank van ING Bank officieel overgenomen door SNS REAAL. Regio Bank ging sindsdien samen verder met een ander label van SNS REAAL, CVB Bank, onder de naam SNS Regio Bank. Samen bedienen ze ongeveer 800 intermediairs. Vanaf 1 december 2010 is RegioBank de nieuwe naam van deze bank.

Na de nationalisatie van SNS REAAL kwamen op 30 september 2015 de aandelen van SNS Bank in handen van NL Financial Investments (NLFI). SNS REAAL verkoopt dan de aandelen SNS Bank. NLFI heeft de marktwaarde van SNS Bank laten taxeren en deze kwam uit op 2,5-2,9 miljard euro. Op basis hiervan is de koopprijs vastgesteld op 2,7 miljard euro.

In december 2015 werd SNS Securities verkocht aan NIBC. Met de verkoop gaan 96 werknemers over. SNS Bank wil zich richten op het aanbieden van hypotheek-, betaal- en spaarproducten voor particulieren en hier passen de activiteiten van SNS Securities niet bij. De verkoop resulteert voor SNS Bank in een aanzienlijk boekverlies. De koop zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 worden afgerond.


In de test meegenomen financieringsproducten van SNS Bank

Naam financieringsproduct Minimaal bedrag Maximaal bedrag Minimale rente Maximale rente Aanvragen
SNS Bank Rekening Courant MKB Klein (low-risk) 25.000 250.000 4,50% 6,50% Nu aanvragen
SNS Bank Rekening Courant MKB Klein (medium-risk) 25.000 250.000 5,50% 8,00% Nu aanvragen
SNS Bank Rekening Courant MKB Klein (high-risk) 25.000 250.000 9,00% 12,00% Nu aanvragenCopyright: Fundingmatcher.nl

Sitemap

Home

De Test

Financiers

 Banken
  ABN AMRO
  ASN Bank
  Deutsche Bank
  ING Bank
  Rabobank
  SNS Bank
  Triodos Bank
 Crowdfunding
  Capital Circle
  Collin Crowdfund
  Crowd About Now
  Funding Circle
  Geldvoorelkaar
  Kapitaal op maat


 Overige Financiers
  Fundiq

  NEOS
  NPEX
  Qredits

Support
 Bedrijfsplan
 FinanciĆ«le modellering
Overons
 Hoe werkt het?
 Kind van de tijd
 Dienstverlening

Contact