BETA Versie DE ONAFHANKELIJKE VERGELIJKINGSSITE
VOOR BEDRIJFSFINANCIERINGEN

Kind van de tijd

In de financiële crisis zijn banken steeds meer beperkt in het verstrekken van financiering. Er moeten steeds grotere buffers aangehouden worden om een volgende crisis te voorkomen. Als gevolg hiervan zijn de banken steeds strenger geworden in het verstrekken van financiering. Om de banken te stimuleren toch zoveel mogelijk financiering te verstrekken hebben de centrale banken wereldwijd de rente verlaagd. Hierdoor werd het voor de banken goedkoop om geld te lenen en konden zij dit goedkoop doorlenen.

Echter, dit geld kwam niet terecht bij de MKB bedrijven. Bovendien kregen de pensioenfondsen, verzekeraars en andere institutionele beleggers het, als gevolg van de lage rente, steeds moeilijker om acceptabele rendementen te behalen op de traditionele beleggingsproducten. Daarnaast kunnen ook vermogende particulieren hun geld bijna nergens meer parkeren met een positief rendement. Alle partijen met kapitaal zijn daardoor op zoek gegaan naar alternatieven waar nog wel rendement is te behalen. In veel gevallen is dat het MKB, dat geen financiering meer kan krijgen bij de banken.

Sinds de financiële crisis zijn hierdoor steeds meer kanalen voor alternatieve financiering ontstaan. De ondernemer is echter nog steeds vaak in de veronderstelling dat het moeilijk is om financiering te krijgen en de alternatieve financier ervaart dat het lastig is om passende bedrijven te vinden die gefinancierd kunnen worden. Tegen deze achtergrond is fundingmatcher.nl ontstaan. Er is geen andere site die alle mogelijkheden op een rijtje zet en waar het zo gemakkelijk is een financiering aan te vragen. Fundingmatcher.nl is dus duidelijk een kind van haar tijd!

Het alternatieve financieringslandschap in de Verenigde Staten

En waar gaat het naar toe? In de Verenigde Staten is het alternatieve financierinslandschap al veel verder uitgebreid dan in Nederland. Kijk maar eens goed naar de afbeelding hieronder:


Source: The Kaplan Group

Copyright: Fundingmatcher.nl

Sitemap

Home

De Test

Financiers

 Banken
  ABN AMRO
  ASN Bank
  Deutsche Bank
  ING Bank
  Rabobank
  SNS Bank
  Triodos Bank
 Crowdfunding
  Capital Circle
  Collin Crowdfund
  Crowd About Now
  Funding Circle
  Geldvoorelkaar
  Kapitaal op maat


 Overige Financiers
  Fundiq

  NEOS
  NPEX
  Qredits

Support
 Bedrijfsplan
 Financiële modellering
Overons
 Hoe werkt het?
 Kind van de tijd
 Dienstverlening

Contact